Tratament facial cu aburi pentru piele uscată

  Într-o sticlă de 60 ml, turnați:

  60 ml ulei de migdale sau din sâmburi de struguri

  8 picături ulei esențial de Palmarosa

  4 picături ulei esențial de Trandafir sau Lavandă

  4 picături ulei esențial de Neroli

  4 picături ulei esențial de Morcov

  Agitați pentru a se amesteca. Păstrați într-un loc răcoros, ferit de lumină, timp de maxim un an.  Agitați bine înainte de folosire în baia de aburi.

  Baia facială de aburi

  Înainte de a începe, acoperiți-vă părul cu o cască pentru duș și curățați bine fața. Puneți un vas mare pe un suport nealunecos pe masă, în așa fel încât să vă fie confortabil să vă poziționați cu fața deasupra lui. Umpleți cu 2 l apă clocotită (apă de izvor din zone nepoluate, apă filtrată de la robinet, sau apă de robinet lăsată 24 ore într-un vas neacoperit, pt a se evapora clorul). Pulverizați la suprafața apei 5 ml din amestecul de uleiuri dorit pentru tratamentul facial. Acoperiți capul cu un prosop, în așa fel încât marginile prosopului să cuprindă marginile vasului, iar fața dumneavoastră să rămână la cel puțin 30 cm distanță față de suprafața apei (dacă aveți piele sensibilă, citiți nota de mai jos). Țineți ochii închiși pentru a nu se irita de la uleiurile esențiale, relaxați-vă și bucurați-vă de tratament, timp de 5-10 minute (pielea uscată e, de obicei, sensibilă, deci 5 minute sunt suficiente pentru acest tip de piele). După ce a trecut timpul, pulverizați pe față apă la temperatura camerei (nu rece) și completați procesul cu loțiunea tonică și crema potrivită. Eventual, puteți intercala o mască de față între tratamentul cu abur și loțiunea tonică+cremă.

  Notă pentru persoanele cu piele sensibilă: Dacă aveți capilare sparte, piele hipersensibilă și/sau suferiți de cuperoză, fiți foarte atenți când faceți baie facială cu aburi. Aplicați un strat gros de cremă hidratantă sau cremă de noapte peste suprafața de piele afectată și țineți capul la cel puțin 40 cm distanță față de vasul cu aburi. Nu faceți băi faciale cu aburi mai des de o dată la 10 zile.

  sursă foto: Wellness magazine
  2024 © eArome.ro. eCommerce by Happy Pixels

  Prezentul site, produsele și toată informația cuprinsă aici, nu au ca scop diagnosticarea, tratarea, vindecarea sau prevenirea bolilor. Informațiile prezentate pe acest site – inclusiv rețetele și articolele - au scop informativ și educativ și sunt preluate din literatura de specialitate. Folosirea produselor și punerea în practică a rețetelor se face pe răspunderea exclusivă a cititorului/utilizatorului. Fiecare persoană reacționează diferit la un anumit produs, astfel că eArome.ro nu poate fi făcut responsabil pentru contextul propriu al utilizatorului, nici pentru eventuale reacții adverse, nici pentru utilizarea necorespunzătoare de către client a produselor comercializate de eArome. Informațiile prezentate aici nu înlocuiesc consultul medical de specialitate. Uleiurile esențiale pot completa cu succes, dar nu pot substitui tratamentul prescris de medic. Răspunsurile oferite de către personalul eArome, indiferent pe ce cale (email, social media, mesaje instant, telefonic, etc) sunt oferite cu scop informativ și educațional și nu constituie consult medical de specialitate.