Spray natural pentru curățat suprafețe din baie și bucătărie

    Este foarte simplu să ne facem propriile soluții de curățat suprafețele din casă. Și pe lângă că vor mirosi extraordinar, vor fi și blânde cu pielea, cu căile noastre respiratorii și cu întreg organismul.

    Unele uleiuri esențiale, precum citricele: lămâie, portocală, etc. ajută la dizolvarea petelor de grăsime, în timp ce alte uleiuri, precum litsea, lavanda, manuka, arbore de ceai, tămâie, cedru, cimbru etc. ajută la îndepărtarea microbilor și a altor agenți patogeni.

    De ce este nevoie?

    • un recipient cu pulverizator, de 500 ml. De preferință, să fie din plastic PET (uleiurile esențiale pot coroda anumite tipuri de plastic). Puteți folosi și recipiente din sticlă, dar nu sunt recomandabile pentru curățenie, datorită riscului mare de a fi scăpate / răsturnate etc. și deci de a se sparge
    • aproximativ 400 ml apă
    • aproximativ 15 ml Solubol (sau 20 – 30 ml oțet alb)
    • 60 picături amestec uleiuri esențiale

    Sugestii de amestecuri uleiuri esențiale pentru curățenie

    Amestecul 1

    25 picături ulei esențial de Lămâie sau Lime

    25 picături ulei esențial de Lavandă

    10 picături ulei esențial de Litsea

    Amestecul 2

    20 picături ulei esențial de Tămâie

    20 picături ulei esențial de Lămâie sau Lime

    20 picături ulei esențial de Portocală

    Amestecul 3

    20 picături ulei esențial de Cedru

    20 picături ulei esențial de Portocală

    20 picături ulei esențial de Litsea

    Cum se face?

    În recipient, puneți apa, oțetul și uleiurile. Va rezulta un produs de aproximativ 430 – 450 ml, ceea ce lasă loc suficient în recipient pentru ca dumneavoastră să puteți agita bine, pentru amestec omogen, înainte și în timpul fiecărei utilizări.

    Pentru a dizolva uleiurile esențiale în apă, e nevoie de un solubilizant. Cea mai bună soluție este Solubol – se folosește în echivalență de 4 la 1 (adică 4 părți Solubol la 1 parte ulei esențial). În lipsă de Solubol, puteți folosi oțet alb sau oțet de mere. Ar fi de preferat oțetul alb, căci cel de mere are depuneri naturale care pot înfunda pulverizatorul.

    Dacă preferați o consistență mai spumantă, precum cea a săpunului, puteți înlocui 15 ml oțet cu săpun de Castilia.

    Important!

    Înainte și în timpul utilizării, agitați bine flaconul. Uleiurile esențiale nu sunt solubile în apă, deci nu stau mult timp dispersate uniform în apă. De aceea, e important să agitați bine flaconul frecvent.

    Atenție!

    Înainte de a utiliza amestecul pe o suprafață pentru prima dată, verificați să nu o deterioreze. Efectuați un test pe o porțiune mică și, dacă e posibilă, ascunsă vederii, și alocați suficient timp pentru ca amestecul să se usuce, pentru a vă asigura că oțetul și/sau uleiurile esențiale nu atacă suprafața respectivă. După ce v-ați asigurat că nu apar probleme, puteți folosi amestecul așa cum ați face-o cu orice substanță de curățare.

     

    sursă foto: INSPIRATIONAL AND MOTIVATIONAL Quotes

    2024 © eArome.ro. eCommerce by Happy Pixels

    Prezentul site, produsele și toată informația cuprinsă aici, nu au ca scop diagnosticarea, tratarea, vindecarea sau prevenirea bolilor. Informațiile prezentate pe acest site – inclusiv rețetele și articolele - au scop informativ și educativ și sunt preluate din literatura de specialitate. Folosirea produselor și punerea în practică a rețetelor se face pe răspunderea exclusivă a cititorului/utilizatorului. Fiecare persoană reacționează diferit la un anumit produs, astfel că eArome.ro nu poate fi făcut responsabil pentru contextul propriu al utilizatorului, nici pentru eventuale reacții adverse, nici pentru utilizarea necorespunzătoare de către client a produselor comercializate de eArome. Informațiile prezentate aici nu înlocuiesc consultul medical de specialitate. Uleiurile esențiale pot completa cu succes, dar nu pot substitui tratamentul prescris de medic. Răspunsurile oferite de către personalul eArome, indiferent pe ce cale (email, social media, mesaje instant, telefonic, etc) sunt oferite cu scop informativ și educațional și nu constituie consult medical de specialitate.