reteta pentru buna dispozitie si moral ridicat cu uleiuri esentiale ZeNN

Alegria – rețetă pentru bună dispoziție și veselie cu uleiuri esențiale

Această rețetă pentru bună dispoziție și veselie cu uleiuri esențiale este construită în jurul sinergiei Alegria. Folosește această rețetă pentru a sprijini și menține buna dispoziție și moralul ridicat, și pentru a evoca sentimente de veselie și bucurie. Acestea fac parte din baza solidă a unui sistem imunitar puternic.

Moduri de folosire:

  • prin inhalare
  • prin aplicare pe piele

Inhalare: rețetă pentru bună dispoziție și veselie 

Sinergia ALEGRIA poate fi folosită prin inhalare:

  • în difuzorul pentru aromaterapie– testează folosind 40 ml apă și 4-6 picături din amestec. Poți ajusta cantitățile în funcție de nevoile tale și preferințe.
  • în inhalatorul oral – pune 8-10 picături pe fitilul din bumbac al inhalatorului. Plasează fitilul în inhalator. Inhalează pe gură oricând simți nevoia.
  • în inhalatorul personal nazal– pune 8-10 picături pe fitilul din bumbac al inhalatorului. Plasează fitilul în inhalator. Inhalează pe nas oricând simți nevoia.

 Aplicare pe piele:

Diluează amestecul ALEGRIA în ulei vegetal. NU aplica pe piele nediluat!

Începe cu o concentrație mai mică decât cea recomandată pentru grupa de vârstă și observă reacțiile. Crește gradual concentrația de uleiuri esențiale. Aromaterapia nu e o știință fixă, astfel că efectele variază de la individ la individ. Dacă obții efecte bune cu concentrații mai mici, nu e necesar să crești concentrația.

Aplică pe piept, spate, și/sau tălpi, masând ușor pentru o absorbție mai rapidă. Datorită potențialului fototoxic, recomandăm să nu aplici pe zonele de piele neacoperite de îmbrăcăminte. Evită expunerea la soare timp de minim 12 ore după aplicarea pe piele.

Concentrații orientative (recomandate):

  • pentru copii 1-6 ani – se recomandă a se folosi doar prin inhalare
  • pentru copii 6-15 ani – folosește o concentrație de 0,25%
  • pentru copii mai mari de 15 ani și adulți – folosește o concentrație de 0,75%

Pentru a calcula mai ușor cantitățile necesare din amestecul ALEGRIA, respectiv din baza purtătoare, îți poate fi de folos Tabelul de diluare.

Precauții:

Folosește cu prudență și observă reacțiile corpului la fiecare folosire. Întrerupe folosirea la primul semn de neplăcere. Nu folosi dacă ai avut antecedente negative cu oricare dintre uleiurile din amestec.

Nu aplica pe piele nediluat! Datorită conținutului de Bergamotă și Lămâie, amestecul este fototoxic. Respectă cantitățile recomandate în rețetă și nu depăși aceste cantități. Nu aplica pe zonele de piele neacoperite de îmbrăcăminte. Evită expunerea la soare sau lumină UV timp de minim 12 ore după aplicare pe piele.

Consultă un doctor înainte de a folosi acest amestec dacă te afli (sau persoana care va folosi acest amestec se află) într-una dintre aceste situații:

  • femeie însărcinată sau care alăptează
  • boli cronice sau acute, cu sau fără tratament medicamentos

Dacă ai piele sensibilă sau probleme de piele, folosește concentrații mici de uleiuri esențiale și testează întâi pe o porțiune mică de piele.

Pentru copii mai mici de 6 ani, folosește doar prin difuzare cu ajutorul unui difuzor pentru uleiuri esențiale.

2024 © eArome.ro. eCommerce by Happy Pixels

Prezentul site, produsele și toată informația cuprinsă aici, nu au ca scop diagnosticarea, tratarea, vindecarea sau prevenirea bolilor. Informațiile prezentate pe acest site – inclusiv rețetele și articolele - au scop informativ și educativ și sunt preluate din literatura de specialitate. Folosirea produselor și punerea în practică a rețetelor se face pe răspunderea exclusivă a cititorului/utilizatorului. Fiecare persoană reacționează diferit la un anumit produs, astfel că eArome.ro nu poate fi făcut responsabil pentru contextul propriu al utilizatorului, nici pentru eventuale reacții adverse, nici pentru utilizarea necorespunzătoare de către client a produselor comercializate de eArome. Informațiile prezentate aici nu înlocuiesc consultul medical de specialitate. Uleiurile esențiale pot completa cu succes, dar nu pot substitui tratamentul prescris de medic. Răspunsurile oferite de către personalul eArome, indiferent pe ce cale (email, social media, mesaje instant, telefonic, etc) sunt oferite cu scop informativ și educațional și nu constituie consult medical de specialitate.