reteta uleiuri esentiale anti insecte earome zenn

Adio insecte – rețetă de uleiuri esențiale anti insecte

Vara înseamnă ieșiri mai dese și mai lungi în natură, haine subțiri și scurte, care lasă mai multă piele expusă amenințărilor din mediu. Una dintre amenințări o reprezintă insectele. Pe când unele sunt simpatice și nu ne fac rău – fluturii, buburuzele, altele pot crea neplăceri și pot duce chiar la probleme grave de sănătate (căpușele, țânțarii). Cu sinergia Adio insecte, poți ține de acum insectele la distanță de tine și de cei dragi, inclusiv departe de pielea moale a celor mici. rețetă de uleiuri esențiale anti insecte

Moduri de folosire – rețetă de uleiuri esențiale anti insecte

  • prin aplicare pe piele
  • prin difuzare
  • pe haine, încălțăminte etc.

Aplicare pe piele

Diluează amestecul ADIO INSECTE  în ulei vegetal sau cremă și aplică pe picioare și brațe, masând ușor.

Începe cu o concentrație mai mică decât cea recomandată pentru grupa de vârstă și observă reacțiile. Crește gradual concentrația de uleiuri esențiale. Aromaterapia nu e o știință fixă, astfel că efectele variază de la individ la individ. Dacă obții efecte bune cu concentrații mai mici, nu e necesar să crești concentrația.

Aplică înainte de ieșirile în natură. Re-aplică oricând simți nevoia., dar încearcă să nu aplici la intervale mai mici de 2 -3 ore.

Nu se recomandă aplicarea pe piele pe termen mai lung de 1-2 săptămâni. Dacă apar manifestări neplăcute (indiferent la a câta aplicare), oprește imediat aplicarea.

Concentrații orientative (recomandate):

  • pentru copii 1-2 ani – folosește o concentrație de 0.25%
  • pentru copii 2-6 ani – folosește o concentrație de 0,5%
  • pentru copii 6-15 ani – folosește o concentrație de 1%
  • pentru copii mai mari de 15 ani și adulți – folosește o concentrație de 2%

Pentru a calcula mai ușor cantitățile necesare din amestecul de uleiuri esențiale, respectiv din baza purtătoare, îți poate fi de folos Tabelul de diluare

Difuzare

ADIO INSECTE poate fi folosit și prin difuzare, în încăperi sau chiar și pe terase:

  • în difuzorul pentru aromaterapie – testează folosind 40ml apă și 4-6 picături din amestec. Poți ajusta cantitățile în funcție de nevoile tale și preferințe.

Pe haine, încălțăminte

  • aplică câteva picături de amestec nediluat, direct pe încălțăminte, șosete, pantaloni, tricou, hanorac, pălărie de soare etc. Testează în prealabil pe o bucată mică de material, într-o zonă mai ascunsă a articolului de îmbrăcăminte. Pe cât posibil, aplică pe acele părți ale articolului vestimentar care vin cât mai puțin în contact cu pielea și unde țesătura e mai groasă (tivuri, buzunare, etc).
2023 © eArome.ro. eCommerce by Happy Pixels

Prezentul site, produsele și toată informația cuprinsă aici, nu au ca scop diagnosticarea, tratarea, vindecarea sau prevenirea bolilor. Informațiile prezentate pe acest site – inclusiv rețetele și articolele - au scop informativ și educativ și sunt preluate din literatura de specialitate. Folosirea produselor și punerea în practică a rețetelor se face pe răspunderea exclusivă a cititorului/utilizatorului. Fiecare persoană reacționează diferit la un anumit produs, astfel că eArome.ro nu poate fi făcut responsabil pentru contextul propriu al utilizatorului, nici pentru eventuale reacții adverse, nici pentru utilizarea necorespunzătoare de către client a produselor comercializate de eArome. Informațiile prezentate aici nu înlocuiesc consultul medical de specialitate. Uleiurile esențiale pot completa cu succes, dar nu pot substitui tratamentul prescris de medic. Răspunsurile oferite de către personalul eArome, indiferent pe ce cale (email, social media, mesaje instant, telefonic, etc) sunt oferite cu scop informativ și educațional și nu constituie consult medical de specialitate.