Repelent – uleiuri esentiale impotriva insectelor

  Într-o sticluță de 5 ml, amestecați următoarele uleiuri esentiale impotriva insectelor:

  • 50 picături ulei esențial de Geranium Bourbon
  • 35 picături ulei esențial de Lavandă sau Eucalipt Citriodora
  • 15 picături ulei esențial de Opopanax
  • 15 picături ulei esențial de Patchouli
  • 15 picături ulei esențial de Busuioc

  Puteți folosi acest amestec în următoarele feluri:

  Direct pe încălțăminte / șosete

  Testați pe o bucată mică de material și, dacă nu pătează, aplicați câteva picături pe încălțăminte și șosete, înainte de a ieși la iarbă verde. Reaplicați de 2-3 ori pe zi.

  Spray pentru haine

  Într-o sticlă de 100 ml cu pulverizator, amestecați:

  • 5 ml oțet de mere sau vodkă
  • 95 ml apă
  • 20-40 picături din amestecul de mai sus  (pentru concentrație de 2 % – 60 picături)
  • opțional – ½ linguriță de glicerină, pentru ca mirosul să reziste mai mult timp

  Deoarece uleiurile esențiale nu sunt solubile în apă, amestecați-le întâi cu oțetul de mere sau vodka, apoi turnați apă. De preferință, folosiți recipient de sticlă sau din plastic PET (uleiurile esențiale pot coroda anumite tipuri de plastic).

  Agitați bine înainte de folosire. Pulverizați pe haine înainte de a ieși în natură. Reaplicați de mai multe ori pe zi.

   Cremă de corp

   Diluați  în ulei de migdale dulci și aplicați pe piele înainte de a ieși în natură. Pentru rezultate bune, aplicați de mai multe ori pe parcursul unei zile întregi petrecute în natură (o dată la 3-4 ore poate fi o idee bună; adaptați la contextul individual).

   • Pentru copii: concentrație de 0,5 – 1 %. Pentru copii mai mici de 2 ani, faceți amestecul fără Opopanax.
   • Pentru adulți: concentrație de 2 %

   Cantitățile pentru diluare pot fi găsite în articolul Diluarea uleiurilor esențiale.

    Atenționări:

    Întrerupeți folosirea dacă simțiți disconfort, iritații etc.

    Când pulverizați, nu folosiți pe sau în apropiere de materiale sensibile sau delicate, pe mobilă sau pe orice suprafață care ar putea fi deteriorată de produsele din compoziția amestecului.

    Fiți foarte atenți să nu pulverizați în apropierea băuturilor sau recipientelor cu băuturi, dacă acestea sunt neacoperite. 

    Fiecare situație este particulară. Studii științifice și experiențe empirice au demonstrat că anumite uleiuri, precum cele din această rețetă (dar nu numai) au efect repelent – sunt uleiuri esentiale impotriva insectelor. Totuși, nu există nicio garanție că această rețetă, sau oricare altă rețetă similară, vă va proteja pe dumneavoastră sau orice altă persoană împotriva mușcăturilor sau înțepăturilor de insecte. Această rețetă nu a fost testată științific pentru eficiență. Folosirea și/sau modificarea rețetei se face pe propria răspundere a dumneavoastră/utilizatorului. 

     

    sursa foto: naturallivingfamily.com

    2023 © eArome.ro. eCommerce by Happy Pixels

    Prezentul site, produsele și toată informația cuprinsă aici, nu au ca scop diagnosticarea, tratarea, vindecarea sau prevenirea bolilor. Informațiile prezentate pe acest site – inclusiv rețetele și articolele - au scop informativ și educativ și sunt preluate din literatura de specialitate. Folosirea produselor și punerea în practică a rețetelor se face pe răspunderea exclusivă a cititorului/utilizatorului. Fiecare persoană reacționează diferit la un anumit produs, astfel că eArome.ro nu poate fi făcut responsabil pentru contextul propriu al utilizatorului, nici pentru eventuale reacții adverse, nici pentru utilizarea necorespunzătoare de către client a produselor comercializate de eArome. Informațiile prezentate aici nu înlocuiesc consultul medical de specialitate. Uleiurile esențiale pot completa cu succes, dar nu pot substitui tratamentul prescris de medic. Răspunsurile oferite de către personalul eArome, indiferent pe ce cale (email, social media, mesaje instant, telefonic, etc) sunt oferite cu scop informativ și educațional și nu constituie consult medical de specialitate.