Dezinfectant pentru mâini

  Reteta dezinfectant pentru maini cu uleiuri esentiale este ușor de realizat acasă. Poate reprezenta o bună variantă pentru curățarea mâinilor. Este o soluție din ingrediente 100% naturale, ce include câteva dintre uleiurile esențiale cu efect antiviral foarte eficient.

  Ingrediente pentru prepararea a 100 ml de spray/soluție dezinfectant pentru maini cu uleiuri esentiale:

  • ?Ulei esențial de cuișoare – 5 picături
  • ?Ulei esențial de oregano – 5 picături
  • ?Ulei esențial de lămâie – 10 picături
  • ?Ulei esențial de arbore de ceai  – 10 picături
  • ?Alcool 95% – 25 ml
  • ?Apă – 100 ml

  Alcoolul poate fi înlocuit cu un solubilizant special conceput pentru dizolvarea uleiurilor esențiale în apă – Solubol.  Acesta se folosește în proporție de 4 la 1 (adică 4 părți Solubol la 1 parte ulei esențial).

  Soluția se păstrează într-o sticluță cu pulverizator, pentru a fi ușor aplicată ori de câte ori este nevoie. Agitați înainte de folosire și folosiți în termen cât mai scurt. Clătiți bine mâinile cu apă călduță după folosire.

   

  sursa foto: www.t3.com

  rețetă adaptată după: sursa

  2024 © eArome.ro. eCommerce by Happy Pixels

  Prezentul site, produsele și toată informația cuprinsă aici, nu au ca scop diagnosticarea, tratarea, vindecarea sau prevenirea bolilor. Informațiile prezentate pe acest site – inclusiv rețetele și articolele - au scop informativ și educativ și sunt preluate din literatura de specialitate. Folosirea produselor și punerea în practică a rețetelor se face pe răspunderea exclusivă a cititorului/utilizatorului. Fiecare persoană reacționează diferit la un anumit produs, astfel că eArome.ro nu poate fi făcut responsabil pentru contextul propriu al utilizatorului, nici pentru eventuale reacții adverse, nici pentru utilizarea necorespunzătoare de către client a produselor comercializate de eArome. Informațiile prezentate aici nu înlocuiesc consultul medical de specialitate. Uleiurile esențiale pot completa cu succes, dar nu pot substitui tratamentul prescris de medic. Răspunsurile oferite de către personalul eArome, indiferent pe ce cale (email, social media, mesaje instant, telefonic, etc) sunt oferite cu scop informativ și educațional și nu constituie consult medical de specialitate.