reteta amestec de uleiuri esentiale pentru piele earome

  Catifea – rețetă pentru o piele sănătoasă și catifelată

  Această rețetă pentru o piele sănătoasă este construită în jurul amestecului CATIFEA. Acest amestec conține 5 dintre cele mai recomandate uleiuri esențiale pentru sănătatea și vigoarea pielii.  Folosește acest amestec pentru a ameliora probleme ale pielii precum înțepături de insecte, inflamații, iritații, alergii, arsuri solare, răni, zgârieturi.

  Diluează amestecul CATIFEA în ulei vegetal. De preferință, alege un ulei care se absoarbe mai greu în piele. Aplică pe locul afectat, de la primele simptome. Masează timp de câteva minute. Aplică de 2-3 ori pe zi. Rărește aplicarea pe măsură ce simptomele se ameliorează.

  Începe cu o concentrație mai mică decât cea recomandată pentru grupa de vârstă și observă reacțiile. Crește gradual concentrația de uleiuri esențiale. Aromaterapia nu e o știință fixă, astfel că efectele variază de la individ la individ. Dacă obții efecte bune cu concentrații mai mici, nu e necesar să crești concentrația.

  Concentrații orientative (recomandate): rețetă pentru o piele sănătoasă

  • pentru copii 1-2 ani – folosește o concentrație de 0.25 %
  • pentru copii 2-6 ani – folosește o concentrație de 1%
  • pentru copii 6-15 ani – 2%
  • pentru copii mai mari de 15 ani – 3%
  • pentru adulți – folosește o concentrație de 5%

  Pentru a calcula mai ușor cantitățile necesare din amestecul CATIFEA, respectiv din baza purtătoare, îți poate fi de folos Tabelul de diluare.

  Aceste concentrații  sunt dedicate problemelor punctuale. A se folosi până la remedierea problemei, timp de maxim 2 săptămâni (pentru copii, 1 săptămână). Nu se recomandă folosirea acestor concentrații pe termen lung.

  2023 © eArome.ro. eCommerce by Happy Pixels

  Prezentul site, produsele și toată informația cuprinsă aici, nu au ca scop diagnosticarea, tratarea, vindecarea sau prevenirea bolilor. Informațiile prezentate pe acest site – inclusiv rețetele și articolele - au scop informativ și educativ și sunt preluate din literatura de specialitate. Folosirea produselor și punerea în practică a rețetelor se face pe răspunderea exclusivă a cititorului/utilizatorului. Fiecare persoană reacționează diferit la un anumit produs, astfel că eArome.ro nu poate fi făcut responsabil pentru contextul propriu al utilizatorului, nici pentru eventuale reacții adverse, nici pentru utilizarea necorespunzătoare de către client a produselor comercializate de eArome. Informațiile prezentate aici nu înlocuiesc consultul medical de specialitate. Uleiurile esențiale pot completa cu succes, dar nu pot substitui tratamentul prescris de medic. Răspunsurile oferite de către personalul eArome, indiferent pe ce cale (email, social media, mesaje instant, telefonic, etc) sunt oferite cu scop informativ și educațional și nu constituie consult medical de specialitate.