Boom imunitar și dezinfectant

  Acest amestec este ideal pentru a îndepărta virusurile, bacteriile și alți agenți patogeni din aerul din încăperi și de pe suprafețe neporoase (mese, suprafețe de lucru, obiecte sanitare, clanțe, podele etc). Studiile au demonstrat că este deosebit de eficient împotriva virusurilor gripale.

  Amestecați uleiuri esențiale de:

  • Scorțișoară
  • Cuișoare
  • Portocală
  • Eucalipt globulus sau Eucalipt citriodora
  • Rozmarin ct. cineole

  Folosiți :

  • în difuzor – în 40 ml apă, combinați uleiurile de mai sus în cantitate de 3+3+6+3+3. Cantitățile pot fi ajustate în funcție de contextul individual. Difuzați timp de 30 de minute în încăperea închisă, lăsați 15 minute, apoi aerisiți pentru a permite uleiurilor reziduale să iasă și să fie înlocuite cu aer proaspăt.
  • în inhalatorul personal – îmbibați fitilul din bumbac al inhalatorului cu uleiurile de mai sus în cantitate de 2+2+4+2+2.
  • în produse pentru curățenie – într-o găleată, amestecați 4 litri de apă cu 50 ml oțet alb și 30 picături din amestecul de mai sus. Folosiți pe suprafețe neporoase, pe care ați testat în prealabil rezistența lor la uleiuri esențiale.

  Atenționări:

  • Acest amestec nu este potrivit pentru copii. A nu se folosi pe pielea copiilor (datorită în principal uleiului esențial de scorțișoară, care e contraindicat a fi folosit pe pielea copiilor mai mici de 5-6 ani). A nu se difuza în încăperi în care sunt copii mai mici de 2 ani (puteți difuza când aceștia nu sunt în încăpere și apoi aerisiți bine încăperea).
  • Datorită compusului cinamaldehidă, uleiul esențial de Scorțișoară poate fi iritant pentru căile respiratorii – nu difuzați pentru perioade lungi de timp, atunci când sunteți în încăpere.
  • Acest amestec este destinat folosirii prin inhalare și pentru curățenie. Vă recomandăm să nu îl folosiți pentru aplicare cutanată.

   

   

  sursa info: https://tisserandinstitute.org/essential-oils-flu/

  sursa foto: studybreaks.com

  2024 © eArome.ro. eCommerce by Happy Pixels

  Prezentul site, produsele și toată informația cuprinsă aici, nu au ca scop diagnosticarea, tratarea, vindecarea sau prevenirea bolilor. Informațiile prezentate pe acest site – inclusiv rețetele și articolele - au scop informativ și educativ și sunt preluate din literatura de specialitate. Folosirea produselor și punerea în practică a rețetelor se face pe răspunderea exclusivă a cititorului/utilizatorului. Fiecare persoană reacționează diferit la un anumit produs, astfel că eArome.ro nu poate fi făcut responsabil pentru contextul propriu al utilizatorului, nici pentru eventuale reacții adverse, nici pentru utilizarea necorespunzătoare de către client a produselor comercializate de eArome. Informațiile prezentate aici nu înlocuiesc consultul medical de specialitate. Uleiurile esențiale pot completa cu succes, dar nu pot substitui tratamentul prescris de medic. Răspunsurile oferite de către personalul eArome, indiferent pe ce cale (email, social media, mesaje instant, telefonic, etc) sunt oferite cu scop informativ și educațional și nu constituie consult medical de specialitate.