Anti căpușe și țânțari

  Amestec uleiuri esențiale:

  20 picături ulei esențial de Geranium Bourbon

  10 picături ulei esențial de Opopanax

  15 picături ulei esențial de Lavandă

  10 picături ulei esențial de Cedru Atlas

  5 picături ulei esențial de Litsea

  Important!

  Fiind produs natural, fără fixativi, acest amestec nu este la fel de puternic precum cele obținute pe cale sintetică. Este, așadar, necesar să aplicați mai des.
  Pentru copii sub 2 ani și femei însărcinate sau care alăptează, folosiți amestecul fără Litsea.

  Spray pentru haine:

  • 12 ml Solubol sau 25 ml alcool etilic din cereale 95%
  • 72 ml apă
  • 3 ml din amestecul de mai sus  (aproximativ 80 picături)
  • opțional – ½ linguriță de glicerină, pentru ca mirosul să reziste mai mult timp

  Deoarece uleiurile esențiale nu sunt solubile în apă, e nevoie să folosiți un solubilizant, precum Solubol. Acesta se folosește în proporție de 4 la 1 (adică 4 părți Solubol la 1 parte ulei esențial).

  Dacă folosiți alcool etilic, amestecați întâi uleiurile esențiale cu alcoolul. Apoi turnați apă. De preferință, folosiți recipient de sticlă sau din plastic PET (uleiurile esențiale pot coroda anumite tipuri de plastic).

  Agitați bine înainte de folosire, pentru o dispersare omogenă a uleiurilor .

  Pulverizați pe haine înainte de a ieși în natură.

  *** Opțional, puteți picura câteva picături din amestecul nediluat de uleiuri esențiale, pe încălțăminte și / sau șosete. Testați în prealabil pe o bucată mică de material.

  Cremă de corp:

  Diluați în ulei vegetal de migdale dulci, pentru a obține concentrația potrivită vârstei:

  0-2 ani 2 – 6  ani 6 – 15 ani peste 15 ani și adulți
  concentrație % 0,5 1 1 2

  Aici găsiți cantitățile de diluare:

  Mai multe recomandări privind diluarea găsiți în articolul Diluarea uleiurilor esențiale  .Pentru rezultate bune, aplicați de mai multe ori pe parcursul unei zile întregi petrecute în natură (o dată la 3-4 ore poate fi o idee bună; adaptați la contextul individual).

  Întrerupeți folosirea dacă simțiți disconfort, iritații etc.

  Când pulverizați, nu folosiți pe sau în apropiere de materiale sensibile sau delicate, pe mobilă sau pe orice suprafață care ar putea fi deteriorată de produsele din compoziția amestecului.

  Fiți foarte atenți să nu pulverizați în apropierea băuturilor sau recipientelor cu băuturi, dacă acestea sunt neacoperite. 

  Fiecare situație este particulară. Studii științifice și experiențe empirice au demonstrat că anumite uleiuri, precum cele din această rețetă (dar nu numai) au efect repelent. Totuși, nu există nicio garanție că această rețetă, sau oricare altă rețetă similară, vă va proteja pe dumneavoastră sau orice altă persoană împotriva mușcăturilor sau înțepăturilor de insecte. Această rețetă nu a fost testată științific pentru eficiență. Folosirea și/sau modificarea rețetei se face pe propria răspundere a dumneavoastră/utilizatorului. 

  2023 © eArome.ro. eCommerce by Happy Pixels

  Prezentul site, produsele și toată informația cuprinsă aici, nu au ca scop diagnosticarea, tratarea, vindecarea sau prevenirea bolilor. Informațiile prezentate pe acest site – inclusiv rețetele și articolele - au scop informativ și educativ și sunt preluate din literatura de specialitate. Folosirea produselor și punerea în practică a rețetelor se face pe răspunderea exclusivă a cititorului/utilizatorului. Fiecare persoană reacționează diferit la un anumit produs, astfel că eArome.ro nu poate fi făcut responsabil pentru contextul propriu al utilizatorului, nici pentru eventuale reacții adverse, nici pentru utilizarea necorespunzătoare de către client a produselor comercializate de eArome. Informațiile prezentate aici nu înlocuiesc consultul medical de specialitate. Uleiurile esențiale pot completa cu succes, dar nu pot substitui tratamentul prescris de medic. Răspunsurile oferite de către personalul eArome, indiferent pe ce cale (email, social media, mesaje instant, telefonic, etc) sunt oferite cu scop informativ și educațional și nu constituie consult medical de specialitate.