Acces interzis insectelor – spray de haine și pentru aplicare pe suprafețe

Amestecați 2 părți Geranium, 2 părți Ienupăr și 1 parte Patchouli sau Eucalipt citriodora.

Sau puteți să utilizați sticla de amestec concentrat de la rețeta Acces interzis insectelor – pentru aplicare pe piele

Apoi realizați următorul amestec, într-o sticlă cu pulverizator:

  • 25 % alcool etilic din cereale 95%
  • 72 % apă distilată
  • 3 % amestec de uleiuri esențiale repelente

De exemplu, într-o sticlă de 100 ml, 25 ml – alcool din cereale, 72 ml apă distilată, 3 ml amestec uleiuri esențiale.

Alcoolul poate fi înlocuit cu un solubilizant special conceput pentru dizolvarea uleiurilor esențiale în apă – Solubol.  Acesta se folosește în proporție de 4 la 1 (adică 4 părți Solubol la 1 parte ulei esențial). În acest caz, amestecul de mai sus ar fi: 12 ml Solubol, 3 ml amestec de uleiuri esențiale repelente, 85 ml apă.

Pulverizați pe haine, alte textile (perdele, draperii, etc) și suprafețe (rame de uși și geamuri, blat de bucătărie, mese, etc). Nu folosiți pe piele.

 

sursa foto: www.rd.com (Reader’s Digest)

2023 © eArome.ro. eCommerce by Happy Pixels

Prezentul site, produsele și toată informația cuprinsă aici, nu au ca scop diagnosticarea, tratarea, vindecarea sau prevenirea bolilor. Informațiile prezentate pe acest site – inclusiv rețetele și articolele - au scop informativ și educativ și sunt preluate din literatura de specialitate. Folosirea produselor și punerea în practică a rețetelor se face pe răspunderea exclusivă a cititorului/utilizatorului. Fiecare persoană reacționează diferit la un anumit produs, astfel că eArome.ro nu poate fi făcut responsabil pentru contextul propriu al utilizatorului, nici pentru eventuale reacții adverse, nici pentru utilizarea necorespunzătoare de către client a produselor comercializate de eArome. Informațiile prezentate aici nu înlocuiesc consultul medical de specialitate. Uleiurile esențiale pot completa cu succes, dar nu pot substitui tratamentul prescris de medic. Răspunsurile oferite de către personalul eArome, indiferent pe ce cale (email, social media, mesaje instant, telefonic, etc) sunt oferite cu scop informativ și educațional și nu constituie consult medical de specialitate.