uleiuri esentiale pentru copii

Acces interzis insectelor – pentru aplicare pe piele

Uleiurile esențiale din această rețetă sunt binecunoscute prin efectele lor repelente. Geranium Bourbon poate ține la distanță căpușele și țânțarii, Patchouli sau Eucaliptul citriodora – furnicile și țânțarii, iar Ienupărul căpușele și purecii.

Într-o sticlă de 5 ml, amestecați:

  • 25 picături Patchouli sau Eucalipt citriodora
  • 55 picături Geranium Bourbon
  • 55 picături Ienupăr

Aceasta va fi sticla de amestec concentrat, pe care o veți folosi de mai multe ori la diluare. De asemenea, puteți utiliza acest amestec și la rețeta Spray de haine și aplicare pe suprafețe

Diluați în ulei vegetal de migdale dulci, pentru a obține concentrația potrivită vârstei copilului:

0-2 ani 2 – 6  ani 6 – 15 ani peste 15 ani
concentrație % 0,5 1 1 2

Aici găsiți cantitățile de diluare:

Pentru o aplicare mai facilă, amestecul poate fi făcut într-o sticlă cu pulverizator.

Aplicați pe pielea copilului înainte de ieșirea la iarbă verde. Reaplicați de câteva ori pe parcursul zilei.

Pentru o mai mare eficiență, aplicați câteva picături din sticla de amestec concentrat (fără diluare), pe încălțăminte și șosete; reaplicați la interval de câteva ore; combinați cu spray de haine.

 

sursa foto: playlikemum.com

2023 © eArome.ro. eCommerce by Happy Pixels

Prezentul site, produsele și toată informația cuprinsă aici, nu au ca scop diagnosticarea, tratarea, vindecarea sau prevenirea bolilor. Informațiile prezentate pe acest site – inclusiv rețetele și articolele - au scop informativ și educativ și sunt preluate din literatura de specialitate. Folosirea produselor și punerea în practică a rețetelor se face pe răspunderea exclusivă a cititorului/utilizatorului. Fiecare persoană reacționează diferit la un anumit produs, astfel că eArome.ro nu poate fi făcut responsabil pentru contextul propriu al utilizatorului, nici pentru eventuale reacții adverse, nici pentru utilizarea necorespunzătoare de către client a produselor comercializate de eArome. Informațiile prezentate aici nu înlocuiesc consultul medical de specialitate. Uleiurile esențiale pot completa cu succes, dar nu pot substitui tratamentul prescris de medic. Răspunsurile oferite de către personalul eArome, indiferent pe ce cale (email, social media, mesaje instant, telefonic, etc) sunt oferite cu scop informativ și educațional și nu constituie consult medical de specialitate.