Uleiuri esențiale

Ulei esențial de Santal: beneficii și utilizări

Aroma uleiului esențial de Santal se regăsește în foarte multe parfumuri și odorizante de aer. Este persistentă, fină, misterioasă, exotică, dulce și lemnoasă. Dar valoarea uleiului esențial nu este dată doar de mirosul plăcut. Valoarea sa rezultă în principal din multiplele beneficii pe care le are pentru trup, minte și suflet. ulei esențial de santal beneficii

Ulei esențial de Santal beneficii

Uleiul esențial de Santal este foarte apreciat în domeniul medicinei complementare – tradiționale, fiind folosit pentru a trata o varietate de afecțiuni precum:

  • Răceala obișnuită
  • Infecții ale tractului urinar
  • Probleme cu ficatul și vezica biliară
  • Probleme digestive
  • Hemoroizi
  • Probleme musculare și ale articulațiilor sensibile
  • Iritații, cum ar fi mâncărimea sau deteriorarea pielii
  • Curățarea pielii, îngrijirea tenului
  • Combate bacteriile și susține vindecarea rănilor

Dar beneficiile acestui ulei nu se opresc aici. Recent, cercetările au dezvăluit că uleiul esențial de Santal are o serie întreagă de beneficii asupra minții, ameliorând anxietatea și ajutând la creșterea vigilenței.

 

4 moduri de a utiliza uleiul esențial de Santal

În aromaterapie, există mai multe modalități de a folosi ulei de Santal acasă.

  1. Adăugat în apa de baie

Da, uleiurile esențiale se pot utiliza pentru o baie relaxantă. Încurajează încrederea în sine, promovând în același timp echilibrul și unitatea interioară. E de prisos să mai menționăm că miroase extraordinar, nu-i așa?

Nu uita, uleiul și apa nu se amestecă, adică uleiurile esențiale nu sunt solubile în apă. Pentru a obține efectul dorit, înainte de a-l introduce în apă, dizolvă uleiul esențial într-o bază purtătoare.

  1. Difuzat în încăpere cu ajutorul difuzorului de aromaterapie

Difuzat în aer, uleiul esențial de Santal poate proteja împotriva virusurilor și distruge majoritatea microbilor din aer.

În plus, orice moment al zilei este perfect pentru regăsire, pentru auto-reflectare. Uleiul de Santal și-a câștigat reputația de ingredient perfect pentru meditație și relaxare totală. În perioadele de tranziție, uleiul de santal vă ajută să vă gândiți atât unde ați fost, cât și încotro vă îndreptați.

  1. Se poate include în creme, serumuri, mixuri uleioase, balsamuri, aftershave

Uleiul esențial de Santal este un bun emolient și calmant pentru piele. Poate ajuta pielea să se mențină fermă și hidratată și hrănește pielea uscată în profunzime.

Santalul are proprietăți dezinfectante și poate fi folosit pe orice tip de rană, pentru a o ajuta să se vindece sănătos.

  1. Încorporat într-o bază uleioasă se folosește pentru masaj aplicat

Înlăturați oboseala, anxietatea și stresul printr-un masaj cu ulei esențial de Santal. Țineți minte că se poate folosi ca afrodisiac, dar și pentru a vă îmbunătăți starea de spirit.

 

Care e experiența voastră cu uleiul esențial de Santal? Cum l-ați folosit și pentru ce? Așteptăm cu interes răspunsurile voastre, în comentarii.

Să aveți o zi plină de ZeNN!

 

sursa foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *